מטרתם של ההנדסאים, הינה ליטול חלק בכל שלב של תהליך ייצור המזון ובדיקתו לאחר סיום התהליך. ללא ספק, מוטלת אחריות גדולה על הנדסאי המזון ולשם כך, ישנם לימודים פרקטיים ויעילים בתחום מרתק זה. הלימודים בנויים ממקצועות שקשורים להתמחות בספציפית וגם קורסי יסוד שהם הכרחיים ללימודי הנדסת המזון. בין הקורסים הנלמדים במסלול לימודים זה, יהיו: פיזיקה, אנגלית טכנית, מתימטיקה, יישומי המחשב, גנטיקה, הנדסה ביוכימית פיזיולוגיה של בעלי החיים, כימיה אורגנית וטכנולוגיית המזון.
התנאים לקבלה בהנדסת מזון הם: תעודת בגרות מלאה, או תעודת בגרות חלקית {במכללות} הכוללת ציונים עוברים במקצועות כמו מתימטיקה, אנגלית ולשון. מי שיעבור מכינה קד הנדסאית, יוכל להתקבל ללימודים אלה. מועמדים בני 35 ומעלה, יידרשו להציג 12 שנות לימוד בלבד.
לימודי-הנדסת-מזון-תנאי-קבלהאם ניקח לדוגמא את הפקולטה לחקלאות ברחובות, של האוניברסיטה העברית בירושלים, במכללת תל חי, או במכללה האקדמאית להנדסה בתל אביב, במכללת אריאל, ובמכללת אורט בראודה ובעוד מוסדות אוניברסיטאיים נוספים, תואר ראשון בהנדסת מזון, ניתן ללמוד באוניברסיטה העברית בירושלים וכן מי שיהיה מעוניין ללמוד לימודי תואר שני יוכלו הסטודנטים ללמוד באוניברסיטת בן גוריון באר שבע. בכל מוסד בו נחמד מקצוע הנדסת מזון, הסטודנטים בתום לימודיהם, יידרשו להגיש פרויקט גמר מקיף שיעסוק בתחום הכימיה והתמחות ממוקדת במדעי המזון.